Kampen om Sandheden
Bedeemne

Udbrændthed og økonomiske problemer
(Aktuel)

Spørgsmål:

Jeg har været gennem en voldsom udbrændthedsperiode, som jeg ikke kan komme helt over.

Er begyndt i arbejdsprøvning, og håber meget at det kan bliver til et lønnet job. Men økonomisk er det hele ved at falde sammen.

Jeg ved, at Gud møder alle vore behov. Og jeg tror på, at han aldrig kommer for sent.

Jeg vil være meget glad for din forbøn.

Guds fred

Joan, Århus

SVAR:

Kære Joan,

Jeg takker for din henvendelse og vil gerne stå sammen med dig i forbøn. Det er rigtigt, at Gud aldrig kommer for sent, men vi må bede i tro uden at tvivle. Den som kommer frem for Gud må tro, at han er dens belønner, som søger ham (Heb. 11:6 og Jak. 1:6-7).

Vi kender alle perioder, hvor vi "føler" os udbrændte, men vi skal ikke skue ind i os selv og ikke forvente, at der kommer en "følelsesbrand" før vi igen kan tjene Gud med iver. Vor tjeneste springer ud af Guds Ord, der siger "gå" for mit navns skyld og tjen de hellige i praksis, uden følelse, men ud af tro på Jesu befaling. Så vil Ånden virke med. Helligånden er forbundet med Ordet, som vi omsætter i praksis. Heb. 6:7-12: "THI SÅ LÆNGE EN MARK OPSUGER DEN REGN, DER OFTE FALDER PÅ DEN, OG FREMBRINGER AFGRØDE TIL GAVN FOR DEM, DEN DYRKES FOR, (kærlighedsgerninger, min kommentar) ER DEN UNDER GUDS VELSIGNELSE, MEN BÆRER DEN TJØRN OG TIDSEL (sladder og bagtalelse, min kommentar) ER DEN INGEN TING TIL OG FORBANDELSE NÆR, OG TIL SIDST SÆTTES DER ILD PÅ DEN. MEN SELV OM VI OGSÅ TALER SÅLEDES, ER VI DOG OVERBEVISTE OM, AT MED JER, I ELSKEDE, STÅR DET BEDRE TIL, OG AT I HAR DEL I FRELSEN. THI GUD ER IKKE URETFÆRDIG, SÅ HAN SKULLE GLEMME JERES ARBEJDE OG DEN KÆRLIGHED, I HAR VIST MOD HANS NAVN, VED AT I HAR HJULPET OG STADIG HJÆLPER DE HELLIGE. MEN VI ØNSKER INDERLIGT, AT ENHVER AF JER MÅ VISE DEN SAMME IVER EFTER AT FASTHOLDE FULD VISHED I HÅBET INDTIL DET SIDSTE, SÅ I IKKE BLIVER SLØVE, MEN EFTERFØLGER DEM, SOM VED TRO OG TÅLMODIGHED ARVER DET, DER ER DEM FORJÆTTET."

Så, kære Joan - lad os se opad og fremad glemmende hvad der er bagved og i praksis tjene i de forud tilrettelagte gerninger, som lægger lige for, til hjælp for de mange, som har frelse behov.

Gud kommer aldrig forsent, men prøver ofte vores tålmodighed og udholdenhed, så vi derigennem kan vise ham, at vor tro ikke er bygget på hans bønnesvar, men på sand kærlighed til ham, alene for det han gjorde på korset for os. Mat. 6:33: "Men søg først guds rige (Guds menighed, min kommentar) og hans retfærdighed (korset, min kommentar), så skal alt det andet gives jer i tilgift."

Kærlig hilsen

Willy Griis


Optimeret til
MS Internet Explorer 5.0+

© 2002 Willy Griis