Kampen om Sandheden
Klik på billederne for at se stor version

Afrika-mission

AFRIKA MISSION OG HJÆLPEARBEJDE
FULL GOSPEL MISSION KENYA


af Willy Griis

Missionsfællesskabet Full Gospel Mission Kenya Danmark (Randers) og Full Gospel Mission Kenya (Sandefjord, Norge) samarbejder med 24 kirker i Kenya med uddeling af tøj, sko, uniformer, bøger til børn og økonomi, så disse børn har mulighed for at komme i skole. Der uddeles også vitaminer til børnene.

Der foretages kirkebyggeri så menighederne kan samles og nødhjælpen uddelegeres fra de lokale præster og de kirkelige medarbejdere, som er ulønnede. Der gives økonomisk hjælp til læge og hospitalsophold, så langt midlerne som indsamles strækker til.

Fattigdommen er kolossal, sulten står hver dag for døren. Der har været tørke de sidste fire år, så afgrøden har slået fejl. Dyrene dør af tørst. Forældre sender deres børn ind til storbyerne for at tigge til føden til sig selv, da forældrene ikke kan skaffe mad nok til familien. En ung mor måtte sælge sig selv til en mand for to kroner for at skaffe mad til sit spædbarn.

Der kunne fortælles meget mere af lignende art om, hvor fattigt og ulykkeligt menneskene lever, hver dag er en kamp for overlevelse.

Vi føler os kaldede til at gå ind iblandt disse ulykkelige mennesker med hjælp fra vores rige lande, om vi kunne bringe en lille smule lykke og håb ind i deres situation.

Vi siger tak på de fattiges vegne for hver økonomisk håndsrækning, som vi måtte modtage til arbejdet.

Det første og andet billede (billede 1 og 2) er en kirke, som missionen har bygget på 300 kvadratmeter, herfra ledes arbejdet i Kenyas 24 menigheder, som er under missionens administration. Kirken er beliggende i Kitale og præsteparret Wilfred og Florence Nyongesa Wamatuba har overopsyn med hele arbejdet i de 24 kirker.

Det næste billede (billede 3) viser det Danske flag ved modtagelsen af vort besøg i 2005, vi blev budt velkommen af Wilfred og Florence. Derefter ser vi samlingen af pastorer fra de 24 kirker (billede 4), som var samlet til orientering om arbejdet i deres land sammen med missionær Gerd Hansen fra Norgesafdelingen og Willy Griis fra Danmarksafdelingen.

Derefter ser vi Gerd Hansen og Willy Griis samtale (billede 5) om tilrettelæggelsen af udbringningen af hjælpen til menighederne og så er det ud på "landevejen"! Bilen tilhører missionen og er stationeret i Kenya, og pludselig springer der en kilerem og vi er gået i stå i ødemarken, men på mirakelvis findes der en som har en kilerem der passer ca. femten km derfra, som bliver hentet og vi når frem med forsyningerne og aflevere dem til stedets præster. Se billederne 6 til 8.

Billede 9 viser stedet hvor en ung evangelist på arbejde blev slået ihjel og frarøvet de ting han havde med sig i 2005, lige før vi ankom. Billede 10 viser at vi nu igen er ankommet med hjælp til en kirkeafdeling. Pastorerne tager imod os.

Billede 11 viser en ældre dame på 82 år og hendes hus, som hun har boet i næsten al sin tid og opfostret sine børn. Boligen er på ca. 12 kvadratmeter. Hun har et sovested og ildsted hvor hun tilbereder sin mad. Hun sidder på gulvet, som er ren jord, taget er utæt så det regner ind. Vi gav hende et nyt tag og nye kogekar og for at gøre hende glad gav vi hende vellugtende sæbe til at vaske sig med. Hun klappede i sine små hænder og sagde: Jeg har aldrig lugtet så godt.

Billede nr. 12 viser en kirke bygget i Nairobis slum. Der findes 200.000 mennesker der, som bor i blikhuse uden sanitære forhold. De fleste laver deres mad udendørs. Vi besøgte pastor Michael (se billede 13) og hans kone Elisabeth Muthoka, som bor på 14 kvadratmeter med fire børn. Der er kostet en teologisk uddannelse på Michael ved at sende ham på skole i 2 ½ år og samtidigt forsørget familien i denne tid. Han er nu tilbage i sin kirke, som Michael passede hver weekend medens han var på skole. Derefter ser vi Willy Griis tale til menigheden på dansk, som tolkes til engelsk og derefter på swahili (se billede 14). De sidste 2 billeder viser menigheden, læg mærke til manden i det lyse jakkesæt ved udgangen, han er politimand, som var der for at beskytte vi hvide mod overfald. Det er senere blevet mig fortalt, at han efter at have lyttet til mit budskab i menigheden overgav sig til Gud og tilsluttede sig menigheden. Det var et stort skridt for ham, da en stor del af hans indkomst er kommet fra bestikkelse og det vidste han, at han måtte give afkald på, hvis han ville følge Gud og tilslutte sig menigheden. Derefter ser vi menighedens børn, som er analfabeter og det er dem, vi skal have i skole, ved at betale deres bøger og skoleuniformer, hvis ikke de får dette er de uønskede i skolerne. Vi har kontakt med pastorerne, som har lovet at tale med forældrene og give dem dette tilbud til børnene.

Vi takker for at i ville læse dette og se billederne fra vores arbejde i Kenya og skulle i ønske at støtte arbejdet er vi meget taknemlige.

Arbejdets kontaktperson i Danmark er:
Willy Griis
Engboulevarden 49, 2. th.
8900 Randers
Tlf. 86 43 22 36
Konto nr. DK27-9333-0003-844471
SWIFT: KRONDK 21.


På forhånd tak!

Til top

Optimeret til
MS Internet Explorer 5.0+

© 2002 Willy Griis